WORKSHOP BRABANTS WORSTENBROODJE
Het Brabants worstenbroodje is een typisch broodje uit de Provincie Noord-Brabant. Het broodje is ongeveer 15 cm lang en is gevuld met een worst van gehakt.
Broodje is gemaakt van zacht witbrooddeeg.
Tijdens deze workshop krijgt u volledige uitleg van onze bakkers over de receptuur en de bereidingstechniek.
U gaat een 20 tal worstenbroodjes maken en leert de knoop techniek. U krijgt de door u gemaakte worstenbroodjes mee naar huis.
Deze worden gebakken in de hout gestookte oven uit 1850.
De kosten van deze workshop zijn € 45,00 inclusief 1 koffie of thee en de receptuur.
Tijdsduur ongeveer 2,5 uur
==========================================
WORKSHOP IN ELEKTRISCHE OVEN
Iedere deelnemer gaat naar huis met 10 zelfgemaakte worstenbroodjes en het recept.
De worstenbroodjes worden gebakken in een elektrische oven zoals u vaak thuis ook heeft.
Het is een gezellige middag of avond waarin u geleerd wordt om het worstenbrood te maken.
groep van minimaal 10 personen
Kan overdag en in de avond geboekt worden
Kosten voor deze workshop zijn € 30,00 p.p. inclusief 1 koffie of thee en de receptuur.
tijdsduur ongeveer 2,5 uur.
==============================================================================
Inschrijven is verplicht en bij minimaal 10 deelnemers gaat de workshop pas door.
maximaal 15 personen.
Betalen kan contant of per pin.
locatie kempisch b
Bakkerijmuseum De Grenswachter, Kapellerweg 15 te Luyksgestel
Voor meer informatie kunt u de beheerder raadplegen op telefoonnummer 0497-541314 of info@bakkerij-museum.nl
We starten de dag om 09:30 uur bij het Bakkerijmuseum, Kapellerweg 15 in Luyksgestel voor een
bak-demonstratie. www.bakkerij-museum.nl
In 2,5 uur kom je alles te weten over het bakken van brood anno 1850. We stoken onze hout oven uit 1850 op met takkenbossen en daarin worden jullie broodjes gebakken. Neem een kijkje in het museum en geniet van een kopje koffie of thee. Daarna ga je naar de naastgelegen molen en hier verteld een enthousiaste gids je leuke weetjes over het molenaars vak.
Rond 12:00 uur vertrekt de groep naar Volte eten en drinken, Hof 20 in Bergeijk (afstand 5,5 km). www.volte.nu
Hier krijgen jullie een overheerlijke lunch aangeboden, waarbij ook het museumbrood van het Bakkerijmuseum geserveerd wordt.
Deze lunch is speciaal samengesteld en wordt compleet geserveerd met enkele drankjes.
Geniet van al het lekkers op het zonnige terras of binnen en natuurlijk de gastvrijheid van het team.
Rond 13:30-14:00 uur worden jullie verwacht bij Wijngaard De Zandberg aan de Riethovensedijk in Bergeijk. (afstand 1,3 km) www.wijngaarddezandberg.nl
Op deze unieke locatie vertelt Peter over zijn wijngaard, proef je enkele wijnen en neem je zelfs een fles mee.
Ook een wandeling in zijn naastgelegen voedselbos mag niet ontbreken.
De dag wordt om 15:30 uur afgesloten.
Interesse gewekt ? Stuur dan een mail naar : info@bakkerij-museum.nl
Te reserveren vanaf 10-15 personen met een maximum van 25 personen.
Prijs : €45,00 p.p.