Dagtocht 1

Kempisch Bakkerijmuseum,

streekrestaurant "De Hofkaemer" en

Natuurtuin "t Loo"

 

Programma ;

 

Om 09.30 uur wordt u verwacht in het Kempisch Bakkerijmuseum in Luyksgestel. Er wordt u alles uitgelegd over het bakproces, het brood en de ambacht. Dit alles onder het genot van een kopje koffie/thee en een koffiebroodje.

De houtoven uit 1850 wordt opgestookt en u gaat zelf aan de slag met het vormen van een broodje. Ook krijgt u tijdens uw bezoek een rondleiding door de molen en de mogelijkheid om te winkelen in ons snoepwinkeltje uit grootmoeders tijd. 

 

 

Rond 12.00 uur gaat u naar streekrestaurant “De Hofkaemer” voor een Teutenbrunch,

oftewel een lunch met diverse streekgerechten.

 

Daarna wordt u verwacht in het bezoekerscentrum

"De Wingerd" van natuurtuin 't Loo. Koffie en thee staan klaar met iets lekkers. Onder de hoede van een ervaren gids volgt u de rondleiding door o.a. de biologische moestuin, de kruidentuin, de wilde plantentuin en de bijenhal.

 

 PRIJZEN 2021 :

- Bij een groep van 20 betalende bezoekers of meer € 35,75 p.p.

- Bij een groep tussen de 10 t/m 19 betalende bezoekers € 40,75 p.p.

- Kinderen van 3 t/m 12 jaar betalen € 26,25 p.p.

 

 

RESERVEREN ? Stuur een mail naar ;

info@bakkerij-museum.nl

 

WWW.BAKKERIJMUSEUM.NL

WWW.NATUURTUIN.ORG 

WWW.STREEKRESTAURANT.NL

 

 

Dagtocht 2 "Ontmoet Ambacht"

Kempisch Bakkerijmuseum  

Hotel/restaurant/cafe "De Drie Linden"  

"Koetje Kaat" Ijsbrouwerij

 We starten de dag om 09:30 uur bij het Bakkerijmuseum, Kapellerweg 15 in Luyksgestel voor een

bak-demonstratie. www.bakkerij-museum.nl

 

In 2,5 uur kom je alles te weten over het bakken van brood anno 1850. We stoken onze hout oven uit 1850 op met takkenbossen en daarin worden jullie broodjes gebakken. Neem een kijkje in het museum en geniet van een kopje koffie of thee. Daarna ga je naar de naastgelegen molen en hier verteld een enthousiaste gids je leuke weetjes over het molenaars vak.

 Rond 12:00 uur vertrekt de groep naar De Drie Linden hotel cafe eetcafe zalen, Rijt 2 in Luyksgestel (afstand 200 m). www.dedrielindenluyksgestel.nl

 

Hier beginnen jullie met een brandewijn met suiker en staat een overheerlijke lunch, “Onder d’n Toren” voor jullie klaar. Deze lunch is speciaal samengesteld en wordt compleet geserveerd met onbeperkt koffie of thee naar keuze. Geniet van al het lekkers op het zonnige terras of binnen en natuurlijk de gastvrijheid van het team. 

 

 

 

Rond 13:30-14:00 uur worden jullie verwacht bij Koetje Kaat Ijsbrouwerij aan de Berktenbeemden 10 in Bergeijk. (afstand 4,5 km) www.koetjekaat.nl

 

Hier leert gastvrouw Tonny Houbraken jullie de ambacht van het ijs maken van verse weidemelk van eigen boerderij. Proeven op het einde van de dag hoort hier zeker bij. Ook neemt ze jullie mee op de boerderij en met deze rondleiding nemen jullie een kijkje in het boerenleven anno 2020.

 

 PRIJZEN 2021 :

- Een groep van 10 a 15 betalende bezoekers  € 35,00 p.p.

 

RESERVEREN ? Stuur een mail naar ;

info@bakkerij-museum.nl

 

WWW.BAKKERIJMUSEUM.NL

WWW.DEDRIELINDENLUYKSGESTEL.NL

WWW.KOETJEKAAT.NL