Producten

Basiscursus houtovenstoken

 Bevat: uitleg en instructie over waarmee de oven het best gestookt kan worden en waar u op moet letten om de temperatuur te kunnen aflezen van de oven.

Twee van onze bakkers geven tekst en uitleg en kunnen eventuele vragen beantwoorden.

 

€ 65,00

  • Beschikbaar

Bakdemonstraties

Museum 

Bij een museum denk je vaak aan veel kijken en weinig doen. Niet bij ons! We vertellen u alles over het ambacht. Na het vormen van uw eigen broodje, krijgt u een rondleiding door de molen. Tijdens de pauze kunt u natuurlijk ook onze bakkerscollectie bewonderen.

Houtoven uit 1850

Dat is nog eens terug naar de tijd! Het stoken van de oven, het oprakelen van de mutserd, het uitrakelen in de doofpot en het uitdweilen van de oven.

Handen uit de mouwen!

Na dat u alles te weten bent gekomen over gluten, rijzen van het deeg, toevoegingen en bewerkingen, mag u zelf aan de slag. U gaat een eigen broodje vormen. Tijdens de narijs van het broodje gaat u een bezoekje aan onze molen brengen.

Reserveren noodzakelijk!

Om deel te nemen aan een bakdemonstratie is reserveren noodzakelijk. De demonstratie gaat pas door bij genoeg deelnemers. Ook kunt u natuurlijk als groep reserveren.

 

MINIMAAL 20 DEELNEMERS

 De kosten voor een standaard bakdemonstratie zijn €7,50 p.p.

€ 7,50

  • Beschikbaar

Worstenbroodjes Workshop

Het Brabants worstenbroodje is een typisch broodje uit de provincie Noord-Brabant. Het broodje is ongeveer 15 centimeter lang en is gevuld met een worst van gehakt. In tegenstelling tot het saucijzenbroodje is het worstenbroodje niet van bladerdeeg, maar van zacht witbrooddeeg gemaakt.

Onder andere Omroep Brabant organiseert jaarlijks een heus kampioenschap in het maken van de worstenbroodjes. Degene die het lekkerste worstenbroodje maakt, is de winnaar van het kampioenschap. Het broodje wordt voornamelijk in Noord-Brabant gegeten. In andere Nederlandse provincies wordt het slechts sporadisch verkocht. Daar is het saucijzenbroodje meer ingeburgerd.

Tijdens deze workshop krijgt u volledige uitleg over recepten en bereidingstechniek van een van onze bakkers van.

U gaat een 20-tal worstenbroodjes maken zodat u de kunst van het maken dit wordt “knopen”genoemd van worstenbroodjes mee naar huis neemt.

Kosten zijn € 37,50 incl 1x koffie/thee en u krijgt de receptuur mee naar huis en uiteraard U zelfgemaakte 20 worstenbroodjes. Data workshops;

 

Donderdag 23 Februari 2017  van 18.30 uur tot 22.00 uur

Donderdag 21 september 2017  van 18.30 uur tot 22.00 uur

Donderdag 5 oktober 2017 van 18.30 uur tot 22.00 uur

inschrijven is verplicht, bij 10 deelnemers gaat de workshop pas door.

Maximaal 15 personen.

Op andere datums is voor groepen van minimaal 10 personen ook te boeken.

Betaling geschied contant ( geen pinautomaat).

Locatie; Kempisch Bakkerijmuseum De Grenswachter

Voor meer informatie kunt u de beheerder raadplegen op 0497541314

info@bakkerij-museum.nl

 

 

€ 37,50

  • Beschikbaar