Sexy brood, ambachtelijk gebakken

 

 

 

 

 

February 20, 2017

 

 

 

 

 

 

Overgenomen uit www.baklokaal.nl/blog.

 

 

Afgelopen zaterdag was ik op locatie bij het Bakkerijmuseum in Luyksgestel. Wat een toplocatie is

dat! Je wordt daar hartelijk ontvangen door de beheerster Sandra van Gerwen. We hebben daar een Valentijns-workshop verzorgd. 

 

We zijn begonnen met een bierbostelbrood. Lekker ambachtelijk brood, helemaal met de hand gekneed, op de bank laten rijzen, met de hand vormen nog een keer laten rijzen en door bakker Gerard afgebakken in de houtgestookte oven. 

 

Zo'n brood is zo aromatisch! Lekker met een biertje en bierbostel erin van de @HillDevils. 

Het is wel even werken hoor, als je dit met de hand kneedt, maar je kunt pas energie uit je voeding halen, als je het er eerst in hebt gestopt, is mijn mening. 

Tijdens de eerste rijs van het brood, hebben we het volgende deegje gekneed. Een stuk handzamer deegje van patentbloem met speculaaskruiden, wat extra boter erin en een eitje om het nog smeuïger te maken. Hier hebben we mooie hartenkreetjes van gevormd.

Vervolgens hebben ook nog Roosendalertjes gemaakt. Een soezenbeslag met harde Wener, gevuld met slagroom.

 

Al met al een dagvullend en productief programma. We hebben lekker veel gemaakt.

We hebben ook nog een boek verloot onder de deelnemers. Lian mag haar prijs bij het Bakkerijmuseum op gaan halen.

 

Het was een super leuke dag en voor herhaling vatbaar.